УЗ отримала тільки 28% компенсацій за пільговиків

Поділитися:

Лише 28% компенсацій отримала “Укрзалізниця” за перевезення пільговиків приміським сполученням. Тоді як загальна вартість послуг компанії становила 285 мільйонів 300 тисяч гривень. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Антилідер – місто Київ, рівень сплати боргів якого за перевезення пільговиків дорівнює нулю. Також серед найбільших боржників місцеві органи влади Харківської, Київської, Львівської, Одеської та Дніпропетровської областей.

При цьому, лідерами за обсягом погашення боргу є Херсонська, Луганська, Миколаївська, Житомирська та Волинська області.

В “Укрзалізниці” скаржаться, що низький рівень відшкодувань сповільнює розвиток приміських залізничних перевезень, обмежує можливості компанії в поліпшенні сервісу для пасажирів і оновленні рухомого складу. Та закликали органи місцевої влади якнайшвидше компенсувати збитки.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» встановила мінімальні ставки на використання піввагонів на голландських аукціонах ProZorro.Продажі.

Однак цим вкрай стурбовані приватні оператори ринку залізничних вантажоперевезень. Вони просять уповноважені держоргани дати оцінку такому рішенню УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу