УЗ незаконно уклала контракт з Німецькою залізницею

Поділитися:

Незаконна угода майже на мільйон євро. Експерти Тимчасової слідчої комісії вважають контракт між «‎Deutsche Bahn Engineering» та «‎Укрзалізницею»‎ незаконним, оскільки УЗ навмисно уникла тендера щодо обрання консультанта для компанії, повідомляє «‎Перший Діловий».

Йдеться про договір, який наприкінці серпня було укладено між Київським електровагоноремонтним заводом, який належить УЗ, і німецькою компанією з надання консультацій для держпідприємства. У ТСК кажуть, що угода навмисно була проведена через підконтрольний завод. І за всіма ознаками — це намагання уникнути відкритих міжнародних торгів через ProZorro. Зазначається, що замовником цих послуг мав бути не ремонтний завод, а сама «‎Укрзалізниця».

Інший аспект цієї закупівлі — некомпетентність топ-менеджменту УЗ, зазначають у комісії. У ТСК вважають, що послуги, які мають надати німецькі консультанти не такі вже й складні, а саме формування вимог до закупівель рухомого складу і розрахунок пасажиропотоку. Всі ці документи мали б формувати менеджери УЗ. Проте наглядова рада вирішила діяти у звичному для них напрямку — займатися марнотратством бюджетних коштів і заводити компанію у ще глибшу кризу. Наразі ТСК продовжує вивчати всі обставини і документи цієї угоди.

Нагадаємо, сьогодні, 17 вересня, відбудеться перше засідання Антикризового штабу «Укрзалізниці». Очолює штаб міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Окрім нього, на засідання збереться ще 16 людей.

Також ми писали про те, що у державній компанії «Укрзалізниця» викрили чергову корупційну схему на більш ніж 25 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу