УЗ недоотримала понад 1 млрд гривень через довгостроковий контракт

Поділитися:

Понад мільярд гривень недоотримала Укрзалізниця у 2021 році через довгострокові контракти з компанією «Метінвест-Шиппінг», що входить до холдингу СКМ. Такого висновку дійшла тимчасово слідча комісія Верховної Ради, проаналізувавши фінальний звіт компанії, повідомляє “Перший Діловий” телеканал.

На початку минулого року держкомпанія за результатами аукціону уклала з “Метінвест-Шіппінгом” довгостроковий договір про організацію перевезень вантажів. І зобов’язалася надати компанії використання своїх вагонів. Проте така угода, з’ясувала перевірка, містила корупційні ризики. Адже виявилося, що вартість послуг була знижена – становила 480 грн на добу за стартової ставки – 800 грн на добу.

Комісія підрахувала, що Укрзалізниця, лобіюючи інтереси Метінвесту, лише за вересень недоотримала 87,6 мільйона гривень. При цьому загальна сума недоотриманих доходів лише за лютий-грудень 2021 року може становити понад мільярд гривень. Тому комісія рекомендує наглядовій раді компанії терміново скасувати довгострокові трирічні договори, за якими держкомпанія недоотримує доходи з лютого 2021 року.

ТСК також рекомендувала правоохоронним органам ініціювати розслідування фактів заподіяння економічної шкоди перевізнику.

Нагадаємо, керівництво «Укрзалізниці» звинувачують у екологічній катастрофі у зв’язку з масовим забрудненням територій підприємства. Все це сталося через службову недбалість та корупцію, сказано у депутатському зверненні народного депутата.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу