УЗ може припинити перевезення пасажирів з 11 січня

Поділитися:

«‎Укрзалізниця» може припинити перевезення пасажирів з 11 січня поточного року. Призупинено дію ліцензії УЗ відповідно до наказу «Укртрансбезпеки».

Такий наказ під номером 1044 опубліковано на сайті «Укртрансбезпеки» ще 30 грудня минулого року.

Як наголошується у наказі, дію ліцензії призупинено до усунення ліцензіатом підстав, що стали причиною її зупинки, повністю чи частково.

Причиною зупинки дії ліцензії «Укртрансбезпеки» називає невиконання «‎Укрзалізницею» акту про усунення порушень ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та відходів залізничним транспортом від 24 грудня минулого року.

«Наказую зупинити дію ліцензії «Укрзалізниці», видану згідно з наказом «Укртрансбезпеки», на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів залізничним транспортом… до усунення ліцензіатом підстав, що стали причиною зупинення дії ліцензії повністю або частково, але не більше ніж на два місяці з дня набрання чинності рішенням про зупинення дії ліцензії повністю», — йдеться у наказі.

Як зазначила народний депутат Ради від фракції «Слуга народу» Юлія Гришина ЗМІ, з 11 січня УЗ повинна припинити перевезення, оскільки не виконує вимог контролюючого органу з організації перевезень пасажирів та небезпечних вантажів.

Водночас нардеп сподівається, що в компанії знайдуть вихід із даної ситуації.

Раніше ми повідомляли, що пасажирські вагони «‎Укрзалізниці» зношені більше ніж 92%.

Також писали про те, що під час перевірок в УЗ Державна аудиторська служба виявила порушень на 61 млрд грн.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ