Уряду пропонують реформувати лісгоспи

Поділитися:

Співробітники державних лісових господарств готуються до масштабного реформування своєї галузі. Тому на місцях майбутню реформу лісгоспів вже сьогодні активно обговорюють.

Днями таке обговорення відбулося в Сумському лісгоспі, повідомляють вітчизняні ЗМІ. Про це журналісти дізналися з презентації обговорення головою Сумської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Михайлом Шпаковичем.

Наприклад, учасники зустрічі обговорили один з головних пунктів реформи лісгоспів – зміну структури управління, яка полягає в поділі дозвільних, виробничих і контролюючих функцій.

Дуже хвилювало співробітників галузі питання широкого залучення приватних підприємців до лісогосподарським робіт: чи не призведе це до скорочення робочих місць на державних підприємствах, втрати стажу і соціального забезпечення.

Але в першу чергу поговорили про особливості оподаткування лісогосподарських підприємств. Адже від цього залежить можливість матеріального забезпечення на виробництві та рівень заробітної плати працівників.

Всі учасники зустрічі зійшлися на думці, що від успіху реформ залежить майбутнє українських лісів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив новий законопроект, згідно з яким державні підприємства лісогосподарської галузі включені до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

Також раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Лісового кодексу України про проведення національної інвентаризації лісів», прийнятий Верховною Радою 2 червня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу