Уряд змінить програму субсидій

Поділитися:

Українські економісти заявляють, що уряд має намір мінімізувати суму, яку треба виділяти з державного бюджету на програму субсидій. Тому змінює умови призначення компенсацій, щоб якомога менше українських сімей мало право на них. Попри спрощення процедури для людей оформлення субсидії буде складним процесом.

“Справа не тільки в сумах на депозиті. Суперечливі моменти щодо майна, яке перебуває у власності. Те, що належить нібито до предметів розкоші. Хоча автомобіль навряд чи можна назвати таким, якщо у нього невелика вартість, він старий і з невеликим двигуном. Зміни в програму субсидій ще будуть вноситися. Особливо на тлі того, що, можливо, нас чекає переогляд всього державного бюджету. По-перше, невідомо ситуація з кредитами МВФ, або бюджет отримає наступний транш. Якщо і отримає, то не ту суму, на яку розраховує уряд. Доведеться переглядати видаткову частину бюджету. зокрема, програму субсидій. А це може спровокувати чергові зміни умов призначення “, – говорять експерти.

При цьому якщо і ціни на газ і електроенергію продовжать своє зростання, то все більше українця стануть вимагати субсидій.

Так, в порівнянні з першим роком впровадження програми субсидій, кількість українців, які мають право на пільги, суттєво зменшилася. Ціни на енергоносії зростають не в один або три відсотки, а на десятки.

Крім того, темпи зростання доходів набагато нижче, ніж зростання цін на енергоносії.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики повідомили, що уряд планує збільшити суму депозитів, які не впливають на призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики повідомили, що в квітні в Україні скоротили розмір державної допомоги. Так, в порівнянні з березнем 2021 року розмір соціальної допомоги знизився майже в 2 рази до 923 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу