Уряд затвердив фінплан для УЗ

Поділитися:

Уряд затвердив фінансовий план «Укрзалізниці» на 2022 рік, повідомляє телеканал «Перший Діловий». Згідно з ним, наступного року залізнична компанія має отримати 1 мільярд 680 мільйонів гривень чистого прибутку. І це – у 7 разів більше, ніж запланований аналогічний показник за 2021 рік.

При цьому загальні доходи «Укрзалізниці» становитимуть 102 мільярди гривень, чисті доходи від реалізації – 98 мільярдів, капітальні інвестиції – 30 мільярдів гривень. Також компанія очікує на економію у розмірі пів мільярда гривень від зниження суми оплати податку на землю.

Крім «Укрзалізниці», фінансовий план на наступний рік отримало і «Укренерго». Він передбачає чистий прибуток у пів мільярда гривень. Зокрема, компанія має отримати 87 мільярдів гривень доходу. Більш ніж півтора мільярда – становитимуть відрахування до бюджету та 17 з половиною мільярдів гривень – операції на балансуючому ринку. Плановий обсяг передачі електроенергії передбачений на рівні 144,16 млн МВт-год. Примітно, що обидві компанії завершили поточний рік зі збитками. Для «Укренерго» вони становили 3 мільярди гривень, а для «Укрзалізниці» – пів мільярда.

Раніше ми писали, що «Метінвест» продає «Укрзалізниці» метал за завищеними цінами.

Також повідомлялося, що опори контактної мережі Укрзалізниці перебувають у критичному стані.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу