Уряд розширює можливості отримання дешевих кредитів

Поділитися:

Днями Кабінет міністрів вніс деякі зміни в популярну серед вітчизняного бізнесу програму “Доступні кредити 5-7-9 відсотків”.

Про це суспільство інформувала прес-служба Міністерства фінансів України.

Відзначається, що внесені зміни кілька пом’якшують вимоги до вітчизняних представникам бізнесу. Наприклад, вимогу про обов’язкову прибутковістсть бізнесу тепер з порядку надання доступного кредиту під 5, 7 або 9 відсотків виключено.

Як сказано в повідомленні прес-служби Мінфіну, слово залишається за банками, які ці кредити будуть видавати.

На думку чиновників Мінфіну, тепер доступними кредитами зможуть скористатися представники туризму, креативних проектів, культурної сфери та господарств фермерів, які цього літа зазнали фінансових втрат через спеку.

А дані же демонструють, що 70 відсотків позик банків в гривнях з лютого по серпень поточного року було видано підприємцям саме за програмою “Доступні кредити 5-7-9%.

Нагадаємо, вже до березня поточного року більш ніж 66 мільйонів гривень видали доступних кредитів за новою держпрограмою.

Також ми писали про те, що в квітні Уряд України прийняв рішення про збільшення максимальної суми кредиту за програмою «Доступні кредити 5-7-9 відсотків» до 3 мільйони гривень, з раніше заявлених 2 мільйонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу