Уряд планує отримати 12 млрд гривень від продажу держпідприємств

Поділитися:

У 2021 році уряд очікує залучення від продажу приватним компаніям великих держпідприємств понад 12 мільярдів гривень до бюджету. Про це в суботу, 26 грудня, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко під час зустрічі з представниками ЗМІ, передає пресслужба Мінекономіки.

За словами Ігоря Петрашка, йдеться першочергово про об’єкти, які готуються до приватизації Фондом державного майна України. Для них вже визначені консультанти. Це 5 теплоелектроцентралей, 3 обленерго, завод «Більшовик», Одеський припортовий завод, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, «Президент-готель». Але цей список ще далеко не повний.

Говорячи про результати поточного року, міністр прокоментував їх так:

«2020 рік, попри COVID-19 та карантинні обмеження у всьому світі, показав хороший результат. При запланованих 400 млн грн, які повинні були надійти від продажу державного майна, на сьогодні дохід від приватизації вже склав 2,5 мільярда грн».

Нагадаємо, у 2020 році передача державних підприємств в руки приватних інвесторів принесла нашій країні дохід у державний бюджет у 2,5 мільярда гривень. Про це повідомили у Фонді державного майна України (ФДМ).

Також раніше ми писали про те, що велика приватизація на старті: вже наступного року з молотка пустять ряд великих об’єктів. А уряд просить Верховну Раду зняти у 2021 році обмеження з їхнього продажу. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу