Уряд підтримав зміни до Митного кодексу

Поділитися:

Уряд підтримав зміни до Митного кодексу про визначення країни походження товару, запропоновані Міністерством фінансів і Державною митною службою.

Як інформує пресслужба Мінфіну, йдеться про проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність до Митного кодексу Європейського Союзу».

Зазначається, що в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом відбувається процес імплементації до українського Митного кодексу положень митного законодавства ЄС. Зокрема, щодо визначення непреференційного походження під час імпорту чи експорту товарів.

Законопроєкт пропонує розділ II «Країна походження товару» Митного кодексу викласти у новій редакції. Відповідно до неї, Митному кодексу ЄС відповідатимуть положення: мета визначення непреференційного походження товарів, особливості визначення походження приладдя, запасних частин і інструментів, нейтральних елементів та пакування, перелік товарів, повністю вироблених в країні, тощо.

Законопроєкт уряд подасть на розгляд Верховної Ради.

Очікується, що ухвалення цього закону покликане удосконалити митний сервіс і розвиток міжнародної торгівлі.

Нагадаємо, Україна нарощує експорт та імпорт. У першому кварталі року товарообіг збільшився на 12,13% порівняно з таким періодом 2020-го. Україна різко наростила експорт товарів у ЄС – +17 млрд 900 млн дол, на 55,3% збільшився експорт до Китаю. Головною рушійною силою експорту є руда та чорні метали, на які зростають ціни та попит.

Також ми писали, що у Держпродспоживслужбі повідомляють, що за минулий рік експорт українських товарів до Китаю збільшився майже удвічі, а в 2019-му зростання становило 63%. Загалом на поставки товарів до Китаю припадає 14,5% від усього українського експорту. Більша частина з якого – продукція агропромислового комплексу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу