Уряд переглянув систему держзакупівель в медицині

Поділитися:

Кабінет міністрів України на закритому засіданні 26 жовтня ухвалила постанову про зміну в процес державних закупівель медичних товарів і послуг.

Так, згідно з постановою, ДП “Медичні закупівлі України” буде зобов’язане купувати тільки те, що відповідає медико-технічним вимогам Міністерства охорони здоров’я України, і не зможе проводити прозорі процедури. Фактично прийнята Кабміном постанова визначає відповідальним за всі медичні закупівлі (і їх відсутність) главу МОЗ Максима Степанова.

У самому ДП “Медзакупівлі України” стурбовані інформацією в ЗМІ щодо прийняття Кабміном постанови, що регулює деякі аспекти роботи ДП. За словами директора підприємства, зараз складно оцінювати ситуацію в зв’язку з відсутністю постанови на сайті уряду і на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, що через погіршення епідеміологічної ситуації, яка пов’язана з пандемією коронавірусу, режим надзвичайної ситуації в країні продовжений українським урядом до 31 грудня.

За підсумками засідання Кабінету міністрів України, було видано постанову, де вказано, що через продовження в Україні терміну дії карантину виникла потреба продовжити до кінця цього року режим надзвичайної ситуації для єдиної державної системи цивільного захисту.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я кажуть про те, що попросять роботодавців переглянути роботу і дати можливість працівникам перейти на віддалену роботу. У зв’язку зі зростаючою кількістю хворих коронавірусів така форма роботи буде кращою на найближчі місяці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу