Уряд не буде розширювати повноваження наглядових рад

Поділитися:

Фахівці київської школи економіки вважають, що законопроектом про корпоративне управління уряд фактично відмовляється виконувати взятий на себе обов’язок щодо розширення повноважень наглядових рад найважливіших компаній.

Відомо, що документ був оприлюднений 19 квітня Міністерством економіки для громадського обговорення на сайті відомства.

Однак, в аналізі КШЕ було відзначено про невідповідність деяких норм законопроекту Керівним принципам ОЕСР корпоративного управління державними підприємствами, а також про їх протиріччі із зобов’язаннями, взятими Україною в рамках програми фінансування stand-by МВФ.

Нагадаємо, що Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен закликав представників громадськості до дискусії з приводу реформування і боротьби з корупцією в Україні. Про це він заявив, виступаючи під час онлайн-відкриття «круглого столу» з питань реформ і боротьби з корупцією в Україні.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк зробив заяву щодо перевірки системи пенсійних виплат. Йдеться про наявність в ній балансу трьох складових – гарантованої, страхової та накопичувальної частини з урахуванням всіх можливостей держбюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу