Уряд має намір перерахувати споживачів газу для надання допомоги

Поділитися:

Офіс президента вийшов із пропозицією щодо створення порталу для розміщення клієнтської бази споживачів природного газу. Йдеться про те, що цей крок надасть змогу виокремлювати різні категорії споживачів та у разі необхідності швидко надавати допомогу так званим вразливим споживачам. Про таку ініціативу в ході Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» сказала заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко.

Особливо важливо те, що такий портал має бути державним. Як відомо, з 1 січня зросли ціни на газ, що вдарило по багатьох споживачах. Натомість держава має піклуватися про вразливі групи на тлі скасування пільгової вартості перших 100 кіловат-годин електроенергії.

Раніше повідомлялося, що в Україні скасували всі пільги на електроенергію. Як видно з тексту постанови Нацкомісії, скасовано пільгову вартість електроенергії для релігійних організацій, жителів 30-кілометрової зони навколо АЕС, споживачів, які використовують електроенергію для опалення, багатодітних сімей та інших категорій. Український уряд не став відновлювати ці пільги у своїй постанові.

Також ми писали й про те, що Кабмін монетизує пільги за енергоопалення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу