Уряд хоче створити власну систему сертифікації продукції

Поділитися:

В українському уряді вирішили розробити та впровадити систему сертифікації органічного виробництва, а також затвердити параметри саме органічної продукції. Таке рішення було ухвалене 21 жовтня поточного року, а обумовлено воно тим, що наша країна є постачальником продуктів на багато ринків.

Експорт продуктів харчування та їх похідних — величезний сегмент в цьому напрямку співпраці України з країнами Євросоюзу та іншими ринками. Саме тому питання сертифікації настільки важливе та потрібне сьогодні. Один із приводів впровадити систему — поліпшення позицій України як постачальника продуктів, а також новий імідж країни-експортера. Про це розповіли в пресслужбі Мінекономрозвитку з посиланням на слова міністра Ігоря Петрашко.

Загалом це комплексна програма, яка буде мати на меті не тільки саму сертифікацію, але також й інші зміни в законодавчій базі, які так чи інакше стосуються торгового обороту екопродукції в нашій країні та за її межами.

Раніше повідомлялося про те, що в Мінекономіки угледіли поліпшення динаміки експорту товарів. Зокрема, за вісім місяців поточного року експорт товарів впав на 6,6% в порівнянні з таким же періодом 2019 року. Тим часом все не так погано, адже за сім місяців показник падіння становив 7,4%. Іншими словами, в Мінекономіки побачили позитивні тенденції – падіння експорту стало сповільнюватися.

Також ми писали, що нардепи запропонували звільнити міністра Ігоря Петрашко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу