Уряд дозволив роботу інвестнянь

Поділитися:

Уряд підтримав рішення, що дозволяє запрацювати закону про «інвестняні» (супровід інвесторів зі значними інвестиціями). Затверджено вимоги до техніко-економічного обґрунтування інвестпроєкту зі значними інвестиціями. Зазначається, що Кабінет міністрів ухвалив рішення із доопрацюванням.

Як розповів прем’єр Денис Шмигаль, згідно з вимогами, інвестор має вказати у документі інформацію, зокрема, щодо результатів аналізу соціально-економічних показників проєкту, а також результатів оцінки соціального ефекту; фінансового аналізу інвестиційного проєкту; загального обсягу державної підтримки; терміну і етапів втілення інвестпроєкту.

Шмигаль наголосив, що завдяки ухваленому закону – однієї з передвиборчих обіцянок президента – вже спостерігається активізація та поліпшення настроїв великих інвесторів щодо інвестування в Україну. Так, за три місяці роботи Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest отримав 15 заявок на понад 1 мільярд доларів.

Нагадаємо, 13 лютого в Україні набув чинності закон про інвестнянь, який добою раніше було опубліковано у «Голосі України». Зокрема, ним передбачене надання підтримки як вітчизняним, так і закордонним інвесторам, загальна сума інвестицій у яких складає від 20 млн євро.

Раніше ми повідомляли, що в Міністерстві розвитку економіки заявили про необхідність ухвалення щонайменше шести нормативно-правових актів для практичної реалізації положень нового законодавства щодо підтримки інвестпроектів зі значними інвестиціями. Наразі у Мінекономіки триває активний процес з формування нормативно-правової бази розвитку відповідного закону.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ