Уряд боротиметься з відмиванням грошей в аграрній сфері

Поділитися:

Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду почати боротьбу з відмиванням грошей в аграрній сфері шляхом визначення кінцевих бенефіціарів юридичних осіб, які володіють землею. Для цього країна планує створити систему громадського моніторингу, як свідчить меморандум між МВФ і Україною.

Зокрема, нову систему збираються заснувати від 1 січня 2020 року. Механізм повинен сприяти запобіганню обходу вимог законодавства по боротьбі з відмиванням грошей, зокрема, несплати податків.

Також це торкнеться сфери протидії фінансуванню тероризму. Система моніторингу буде грунтуватися на даних з українських реєстрів, податкової, а також кадастру.

Крім цього, вже до кінця червня місяця, уряд пообіцяв прийняти закон про створення Фонду приватних кредитних гарантій, які будуть направлені на фінансування агарної індустрії України.

Зокрема, тут мова йде про нову процедуру переоформлення землі і впровадженні децентралізації управління земельними ресурсами.

Відзначимо, що протягом останніх років профільні комітети з аграрних питань і міністерства країни акцентували, що державна підтримка і допомога, в першу чергу, розрахована на розвиток дрібних фермерств і невеликих підприємств аграріїв, що відносяться до малого і середнього бізнесу.

Всього за підсумками 2017-2019 років країна виділила близько 7 мільярдів 250 мільйонів гривень на розвиток сфери, однак більшу частину цих коштів отримали в своє розпорядження зовсім не малі українські підприємства, а найбільші агрохолдинги країни.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ