Уряд анонсував масштабний ремонт мостів

Поділитися:

Під час робочого візиту до Запорізької області, Владислав Криклій, Голова Міністерства інфраструктури, заявив, що в Україні планується масштабний ремонт мостів по всій країні. Чиновник назвав орієнтовну цифру – 1385 мостів.

Таку кількість ремонтів уряд планує здійснити за 5 років, відповідно до Національної програми відновлення мостів. У перший рік планується відремонтувати понад 100 трубопроводів і мостів.

За словами Криклія, для успіху реалізації програми важливо залучити українські компанії та виробників деталей і сировини для ремонту, адже саме вітчизняні виробники можуть забезпечити до 90% будівництва.

Бюджет Нацпрограми складає 28,7 млрд гривень. Оновлення 73 споруд вже розпочато. В цьому році, за словами чиновника, основним проєктом програми стало завершення будівництва моста в Запоріжжі. На ці роботи передбачено 2,76 млрд гривень з державної скарбниці. Вся стратегія фінансування робіт вже продумана і підписано угоду з надійним підрядником.

Криклій заявив, що вперше, за тривалий час, у розвитку дорожньої інфраструктури країни беруть участь президент, Кабмін, народні депутати і міська влада.

Нагадаємо, що через загрозу вибуху представники правоохоронних органів закрили міст “Метро“. На даний момент, столичні поліцейські перевіряють інформацію з приводу замінування.

За даними поліції, о 13:41 на номер 102 надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який погрожував підірвати міст. Очевидці в соціальних мережах говорять, що дійсно бачили на мосту людини з пакетом, від якого нібито тягнеться провід до руки з пультом.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Закарпатську область відвідав пункт пропуску на кордоні з Угорщиною і ознайомився зі станом реалізації в регіоні національної програми «Велике будівництво», який триває, незважаючи на карантинні заходи в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу