«Укрінтеренерго» заборгувало майже півмільярда гривень податків

Поділитися:

Позов “Укрінтеренерго” до Офісу великих платників податків ДПС (у справі №640/16790/20) не був задоволений окружним адміністративним судом м.Києва. Відомо, що компанія в позовній заяві просила скасувати податкову вимогу №279-10 від 04.06.2020, яка передбачає оплату частини прибутку “Укрінтеренерго” до держбюджету.

Компанія аргументувала свою вимогу тим, що ця сума податкового боргу включає суми заборгованості по 2019-2020 років. Хоча, “Укрінтеренерго» не заперечує сам факт податкового боргу, однак експерти підприємства зазначають, що слід враховувати по-різному регулювати процес погашення в кожному з періодів окремо.

Так, Окружний адмінсуд Києва ухвалив, що повноваження Державної податкової служби по контролю за своєчасним і повним погашенням боргів, є вірними. Тому суд виніс рішення про правомірність податкової вимоги від Офісу великих платників податків ДПС.

Нагадаємо, що Апеляційний адмінсуд не звільнив «Укртрансгаз» від сплати податків. Тому дочірня компанія «Нафтогазу» виплатить офісу великих платників податків все грошові зобов’язання. А це майже 830 млн гривень, з яких штрафу – 160 млн.

Раніше повідомлялося, що в столиці готують до приватизації АТ «Перший Київський машинобудівний завод», який більшість киян знають як завод «Більшовик». Попри наявність проблем, а це і питання цільового призначення землі, і плани на відчуження території для будівництва розв’язки у Шулявського моста, і борги заводу, процес рухається.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу