«Укргідроенерго» попередило про брак коштів

Поділитися:

Заступник генерального директора з комерційної діяльності ПрАТ «Укргідроенерго» заявив, що вже у першому кварталі 2022 року у компаній Укргідроенерго та Енергоатом не вистачить коштів для того, щоб виконати ПСО (покладені спеціальні обов’язки) з метою часткового відшкодування вартості електричної енергії для українців.

Крім того, зараз показники виконання ПСО «Укргідроенерго» суттєво перевищують ті, що встановило Міністерство енергетики. За його словами, відомство запланувало лише 300 мільйонів гривень – це максимум. А за фактом компанія вже одержала витрати на ПСО у розмірі 1 мільярда 300 мільйонів гривень. «До кінця року, я думаю, у нас понад 3 млрд грн буде», – наголосив заступник гендиректора «Укргідроенерго».

Він сподівається, що Міненерго зверне увагу на цю проблему і вживе заходів щодо коригування відповідних показників. Інакше вже ближче до весни два підприємства зіткнуться з повною відсутністю будь-яких коштів. Він також попередив, що «Укргідроенерго» та «Енергоатом» вже нарощують глобальні проблеми, які призведуть до того, що у січні, лютому та березні платити за ПСО буде нічим.

Тим часом нагадаємо, Служба безпеки України звинуватила керівництво «Укргідроенерго» та власників консорціуму «Укргідроенергобуд» у завданні державі збитків на суму понад 20 млн гривень.

Також ми повідомляли про те, що «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse підписали дві угоди про співпрацю, які передбачають початок реалізації проектів будівництва двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС за технологією АР1000.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу