«Укргазвидобування» шукає партнерів для спільної розробки надр

Поділитися:

В «Укргазвидобуванні» анонсували другий етап ініціативи у форматі РЕС (контракти щодо збільшення прибутку, PEC – Product Enhancement Contracts) щодо залучення партнерів, за допомогою яких планується розробка 35 виснажених родовищ у центральній та Східній Україні.

Усі 35 родовищ розташовані у кількох областях України, а саме у Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській та Харківській. Вони поділені на чотири групи/кластери. Відповідно, «Укргазвидобування» має намір укласти чотири контракти для подальшого збільшення прибутку по кожній із груп.

Згідно з планами компанії, партнери повинні будуть знаходити інвесторів, а потім управляти усіма виробничими діями тих кластерів, з якими укладено контракт.

Зазначається, що завдяки партнерській співпраці “Нафтогаз” може звільнитися від окремих частин ресурсів з метою сфокусувати політику компанії на зусилля реалізації пріоритетних проектів. «Від майбутніх партнерів очікується планування та виконання операцій та робіт, у тому числі щодо розвитку наземної інфраструктури, які забезпечать збільшення видобутку вуглеводнів вигідним для обох сторін в умовах», – йдеться у повідомленні «Укргазвидобування».

Щодо мотивації та зацікавленості партнерам запропонували оплату, яка залежатиме від тарифів на різні види та типи діяльності. А весь видобувний газ та запаси, відповідно, будуть перебувати на балансі «Укргазвидобування».

Слід зазначити, що партнерство згідно з РЕС-контрактами вже демонструє ефективні результати. Зокрема, на 13 родовищах у Західній Україні компанія зуміла залучити авторитетного міжнародного партнера.

Нещодавно ми писали про те, що незважаючи на скорочення обсягів видобутку газу, «Укргазвидобування» збільшив прибуток за пройдений період 2021 року у 12,4 рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу