«Укренерго» підвищує тарифи на передачу електроенергії на половину

Поділитися:

НЕК «Укренерго» намагається досягти підвищення тарифів на передачу електроенергії на 41 відсоток до показника у 414,66 грн за МВт-год. Такий тариф пропонують для покриття витрат державних банків, а також виплат за договорами на «зелений тариф», які підписані на цей момент. Планується, що підвищення набуде чинності вже у квітні, а саме 1.04.2021 р.

Натомість Нацкомісія пропонує підвищити тарифи не більше, аніж на 3,6 відсотків, у грошовому вимірі це 304,7 грн за Мвт-год.

У нові тарифи закладають не тільки дефіцит для погашення кредитів, але й дефіцит на виплати виробникам «зеленої енергії», окрім приватних господарств.

Раніше повідомлялося, що «Гарантований покупець» подав до суду на «Укренерго». Відповідний позов розглядає Господарський суд Києва. Провадження відкрили в листопаді минулого року.

Також ми писали й про те, що ПрАТ «Укренерго» відновила імпорт електроенергії з Російської Федерації, при цьому в компанії прокоментували, що все робиться на законних підставах. Паралельно електрику імпортують і з інших країн-сусідів, зокрема, з Молдови.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу