“Укренерго” хоче збільшити тариф за передачу струму

Поділитися:

Компанія «Укренерго» планує збільшити тариф на передачу електроенергії для промислових користувачів. Проект може набути чинності 1 квітня 2022 року.

Тариф на електричну енергію на цю мить становить 345,64 гривні за мегават/рік. Згідно з пропозицією «Укренерго» нова вартість може досягти 446,24 гривні за мегават/рік, а це практично на 1,3 раза більше.

Однією з причин підвищення ціни може бути необхідність розвитку Відновлюваної енергетики країни. Відповідно до Закону України «Про альтернативні джерела енергії», уряд мав сформувати бюджет для фінансової підтримки ДП «Гарантований покупець» (підприємство, яке представляє інтереси громадян та країни у сфері функціонування ринку електроенергії). Але у 2022 році владою було вирішено припинити дію зазначеного закону.

Нездатність українського уряду діяти відповідно до своїх обов’язків призвела до перекладання відповідальності на промисловість. Подорожчання тарифів призведе до зниження конкурентоспроможності продуктів української промисловості в країні та на зовнішньому ринку.

Насамперед компанія «Укренерго» виступала за підвищення тарифів для населення.

Раніше ми повідомляли, що у Молдові буде введено компенсації тарифів на природний газ для малого бізнесу. Таке рішення ухвалив уряд країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу