«Укрдержвидобування» купує метанол у росіян

Поділитися:

Днями відбулися торги на замовлення та купівлю метанолу Україною. За результатами тендеру, які оприлюднила система ProZorro, «Укргазвидобування» замовило швейцарській компанії «AGTG SA» 17,4 тисячі тонн метилового спирту на загальну суму 6,61 мільйонів євро.

Зазначається, що вказаний обсяг технічного метанолу буде доставлено до України протягом 2022 року за вартістю 450 євро за тонну. Також відомо, що виробляють речовину російські компанії ПрАТ «Метафракс Кемікалс» та АТ «Щекіноазот».

Розрахунок ціни виконаний виходячи із середньої арифметичної між ICIS Methanol (Europe) (його квартальним котируванням) у розділі Contract Price FOB Rotterdam за квартальний період проведення торгів та середньої арифметичної ICIS Methanol (Europe) у розділі Spot Prices FOB Rotterdam із зазначеними датами за місяць торгів.

Отже, якщо показники зміняться, ціна буде розрахована, виходячи з даних котирувань та відповідати даним рознарядкам. Кінцева вартість визначатиметься відповідно до дати відвантаження спирту.

У формулу, як зазначається, вартість перевезення Україною не включена.

Наприклад, у січні поточного року «Укргазвидобування» замовила у цього ж постачальника метанол за ціною 281 євро за тонну. У даному випадку ціни також виходили з цих котирувань.

Ціни на метанол зросли через зростання цін на газ.

Раніше ми писали про те, що СБУ замовила росіянам легкові автомобілі спеціалізованого призначення.

Також ми повідомляли про укладення двох угод із американцями компанією «Енергоатом».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ