Українцям відкрили доступ до фінзвітів компаній

Поділитися:

Державна податкова служба оприлюднила дані фінансових звітів державних компаній на Єдиному порталі відкритих даних і на власному веб-сайті. Тепер кожен може ознайомитися з реальним фінансовим становищем підприємств і розміром сплачених ними податків до бюджету.

Таким чином, ДПС виконала вимоги оновленої редакції 835 постанови про відкриті даних і оприлюднила фінансову звітність компаній. Ця інформація містить відомості про доходи, збитки, активи та кошти, що знаходяться на балансі.

“Довгий час у бізнесу в Україні не було легального доступу до фінзвітності. В результаті, підприємці не могли приймати зважених рішень про співпрацю з партнерами, а іноземні компанії – оцінити реальну ситуацію на ринку України. Розуміння ринку дозволяє створити якісний і потрібний продукт, в цілому розвиває бізнес в Україні і відкриває можливості для зростання іноземних інвестицій “, – написав віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Так, відкрита фінансова звітність допоможе українському бізнесу:

  • підвищити прозорість підписання угод з підрядниками;
  • краще оцінити розвиток своєї компанії щодо ключових конкурентів і зрозуміти свою частку ринку;
  • зменшити ризик співпраці з компаніями одноденками.

Крім того, відкриття інформації про фінансову звітність компаній – це важливий етап в детінізації ринку і ще один крок до прозорості економіки держави. Знадобилося більше ніж три роки, щоб її публікували в формі відкритих даних.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Рада національної безпеки і оборони продовжує робити аудит державних земель, дач і резиденцій на заповідних територіях Пуща-Водиці та Конча-Заспи. Відомо, що звіт з цього будуть представлені на найближчому засіданні.

Раніше повідомлялося, що в фінансовому комітеті Верховної Ради повідомили, що з початку року спостерігається позитивна тенденція надходжень до державного бюджету. За оперативними даними Державного казначейства, в січні-квітні 2021 року доходи державного бюджету України склали 357,3 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу