Українцям стане складніше сплачувати рахунки за комуналку

Поділитися:

Українці значно наростили свої борги за комунальні послуги. Через це парламентарії внесли до Верховної Ради проект закону №3613.

Якщо норми документа схвалять, то громадянам доведеться або погасити свої борги, або скласти договір про реструктуризацію боргів. В іншому випадку людину чекає суд.

Якщо українець заборгував державі, то з працюючої людини зніматимуть 25 відсотків від його окладу, з пільговика – 20 відсотків пільги. Через п’ять років терміни реструктуризації потрібно буде продовжувати.

Якщо борги накопичилися протягом року – до цієї суми додадуть ще 20 відсотків штрафу, якщо двох років – 30 відсотків, трьох років – 50 відсотків.

У разі суду, відрахування від зарплати складуть вже не 25, а 50 відсотків. Також суд може накласти арешт на майно боржника (якщо борг перевищує 94 460 гривень).

Крім конфіскації майна боржникам можуть заборонити виїжджати за кордон, користуватися зброєю, полювати.

Ми повідомляли, що Міністерство фінансів вимагає посилення покарання для громадян України, які прострочили платежі за комунальні послуги. Так, глава Мінфіну підписав Меморандум з Міжнародним валютним фондом, за умовами якого передбачається посилення санкцій проти боржників.

Також ми повідомляли, що з 1 жовтня 2020 року українців очікують жорсткі заходи, якщо не сплачувати комунальні послуги.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ