Українцям розповіли про річний контракт на газ

Поділитися:

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розповіли подробиці відносно річного контракту на газ для українців. Про це повідомила профільний член відомства в ефірі одного з українських телеканалів.

Нещодавно НКРЕКП остаточно затвердила відповідні умови для укладення такого контракту.

Спеціаліст заявила, що такий тариф є цілком вигідним варіантом для населення, якщо враховувати коливання цін на газ після відкриття нового ринку.

“Ми могли спостерігати істотне коливання місячних цін на природний газ. Щоб надалі цього уникнути, був розроблений проект, який був опублікований на сайті”, – сказала вона.

Так, вже від 1 травня поточного року всі побутові споживачі в автоматичному режимі перейдуть на умови річної ціни на газ у того постачальника, послугами якого вони користуються.

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв розповів, що оператор газотранспортної системи, компанія «Магістральні газопроводи України», після виведення ГТС з-під управління «Нафтогазу» працює «незалежно і повноцінно».

За словами Коболєва, сталася «повна інтеграція української газотранспортної системи в європейський ринок природного газу».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ