Українцям продовжили кредитні канікули

Поділитися:

Верховна рада України продовжила кредитні канікули для українців. У середу, 13 травня, на черговому позачерговому засіданні народні депутати внесли зміни до «антикризового» законопроекту № 3329-д.

Він, зокрема, звільняв фізичні особи від штрафів і пені за протермінованіпогашення споживчих кредитів в період з 1 березня по 30 квітня.

Таким чином, парламент продовжив до кінця травня пільговий період обслуговування позик. Норма документа поширюється на всі споживчі кредити, які видають банки та фінансові компанії.

Зміни також продовжили заборону на підняття відсоткової ставки. Ця норма буде діяти ще місяць після закінчення карантину.

При цьому норми закону поширюються навіть на ті позики, які не регулюються законом «Про споживче кредитування», в тому числі кредити ломбардів, кредити на термін до місяця, кредити менше мінімальної зарплати, безвідсоткові кредити і несанкціоновані овердрафти.

Нагадаємо, Верховна Рада України проголосувала у другому читанні законопроект №2166. Документ скасовує сплату єдиного соціального внеску для самозайнятих осіб.

Раніше член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Євген Петруняк, що закон удосконалює нинішні норми і не допускає подвійної сплати ЄСВ фізособами-підприємцями, які одночасно числяться як самозайняті особи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу