Українцям пояснили, як отримати субсидію готівкою

Поділитися:

В Україні виплати соціальної допомоги здійснюватимуться виключно у готівковій формі. Міністерство соціальної політики пояснило новий механізм дії нарахування і призначення державної допомоги на оплату ЖКГ-послуг для малозабезпечених категорій населення.

Зазначається, що минулого опалювального сезону готівкові кошти отримували 95 відсотків субсидіантів, решта користувались безготівковою формою розрахунку.

Ключовим в оновлених правилах призначення соцдопомоги стало остаточне завершення процесу монетизації. Перехід на виключно готівковий формат одержання субсидії – українцям дасть змогу самостійно розпоряджатися залишками своїх коштів після сплати рахунків, не чекаючи завершення опалювального періоду.

У відомстві додають, що ті громадяни, які користувалися минулого опалювального сезону держдопомогою у безготівковій формі – отримають кошти до кінця року. Ті громадяни, які мають рахунок у державному “Ощадбанку” – одержать гроші у червні. Решті необхідно відкрити рахунок у цьому банку, щоб отримати залишки коштів, зекономлених під час опалювального сезону.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики обіцяють, що виняткові справи про призначення житлових субсидій розглядатимуть швидше. Йдеться про окремі випадки, частку яких раніше вирішували спеціальні комісії. Тепер їх розглядатимуть органи соціального захисту населення.

Також ми писали, що в Мінсоцполітики переконані, що це дозволить зменшити бюрократію процедури: термін обробки таких документів зменшиться втричі – з 30 до 10 днів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ