Українцям почали приходити платіжки з вигаданими боргами

Поділитися:

Українські споживачі комунальних послуг регулярно стикаються з проблемою неправильних обчислень і вигаданих боргів з боку облгазів.

Відзначимо, що на проблему громадяни скаржаться ще з моменту 2015 року. Українці кажуть, що особливо активно неправильні платіжки приходить якраз перед початком опалювального сезону.

Самі громадяни впевнені, що зараз деякі компанії спеціально маніпулюють даними, а в деяких випадках навіть мстять споживачам, якщо вони раптом вирішили для себе змінити газового оператора.

Наприклад, один з жителів міста Кам’янець розповів, що йому нарахували зайве 502,52 гривні через неправильний розрахунок температурного коефіцієнта у 2018 році.

“Недобросовісні та нечесні компанії зараз витягли нову надуману заборгованість на суму у 581,27 грн за температурні коефіцієнти, які вони вже нарахували з 1 грудня 2015 по 30 вересня 2018 року“, – сказав він.

Також інший українець, який проживає в столиці, заявив, що після рішення змінити постачальника, до нього в будинок прийшли газовики та моментально перекрили газ.

Тим часом українські фахівці відверто називають подібні ситуації незаконними та рекомендують українцям звертатися з такими проблемами відразу до Верховного суду України.

Нагадаємо, що в Києві для жителів столиці готові достроково включити опалення в разі різких заморозків і погану погоду. Про це свідчать дані «Київтеплоенерго».

Також фахівці «Київтеплоенерго» провели попередній моніторинг всіх теплопунктів для того, щоб заздалегідь усунути всі можливі технічні пошкодження і проблеми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу