Українцям підняли тариф на тепло

Поділитися:

Киянам доведеться платити дещо вищі суми за теплопостачання, аніж в вказано у платіжках за реальними показниками. Все через те, що у «Київтеплоенерго» тепер додають до суми заборгованості місячну та річну інфляцію.

Як розповіла одна зі столичних споживачок, в її електронному рахунку за комунпослуги за червень – на борг у понад 5,5 тисяч гривень нарахували інфляційну складову боргу у близько 470 гривень та 3% річних у близько 158 гривень. Загальна сума становить понад 628 гривень (11, 3% від загальної заборгованої суми).

Також відомі випадки, що «Київтеплоенерго» нараховувало інфляційну суму навіть тим споживачам, які не мають боргів за тепло. Одному з клієнтів нарахували інфляційний відсоток на суму переплати за теплопостачання.

Раніше ми писали, що в комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» розповіли, що столичним споживачам доведеться платити спеціальні фінансові штрафи за невчасну сплату за комунальні послуги у відповідності із Цивільним кодексом. Абонентам «Київтеплоенерго» вже надсилають платіжки, де, окрім сум за опалення та гарячу воду, зазначено пеню за борг.

Також ми повідомляли, що борги за комуналку в Україні досягли 70 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу