Українцям передбачили подорожчання продуктів перед Великоднем

Поділитися:

Українські експерти прогнозують здорожчання деяких продуктів перед Великоднім святом.

Як зазначається, можуть здорожчати яйця. Їх собівартість залежить від динаміки вартості зернових на світовому ринку. 60% ціни яйця – це комбікорм, а кукурудза на світових ринках здорожчала на 35%.

Також може зрости у вартості м’ясна продукція, однак незначно. За минулий рік в Україні м’ясо та продукти з нього здорожчали на 7,5%.

Окрім того, очікується невелике зростання цін на молочну продукцію.

Нагадаємо, що у 2021 році православні християни святкуватимуть Великдень 2 травня.

Раніше повідомлялося, що собівартість продуктів харчування в Україні постійно зростає. Станом на зараз деякі основні позиції перевищили ціни у сусідній Польщі, і це попри те, що попереду на нас очікує подорожчання пшениці. Зокрема, вартість польського білого хліба на третину менша, аніж українського, а саме цей хліб є головним для багатьох громадян нашої країни. Натомість експерти передрікають, що це ще не кінець та кажуть, що найближчим часом хліб та різноманітні хлібобулочні вироби подорожчають ще на 20-25%.

Також ми писали, що через пандемію коронавірусу та економічну кризу громадяни України стали сильно економити на своєму рівні життя і на харчових продуктах. Про це свідчать дані недавнього соціального опитування R & B Group. За даними опитування, громадяни скоротили рівень своїх витрат на продукти майже вдвічі. Принаймні, про такі негативні тенденції заявило не менше 44% респондентів.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу