Українцям назвали ціну на газ після запуску ринку

Поділитися:

Українські експерти називають інструментом ручного регулювання, який складно синхронізується з ринковими підходами, законопроект про резервування газу українських державних компаній для потреб населення з обмеженням рентабельності підприємств в 30%.

Так, за словами економістів, запуск повноцінного ринку газу повинен бути незмінним стратегічним орієнтиром України. Адже від забезпечення ринкових взаємин залежить не тільки добробут громадян і національних підприємств, а й позиціювання в геополітичному просторі.

Крім того, умови законопроекту № 4680 можна застосувати на практиці, але з обмеженням на період дії, наприклад, до 6 місяців.

Нагадаємо, що спотові ціни на газ з початку тижня, 11 січня, дуже сильно виросли. При цьому, за прогнозами синоптиків, саме цей тиждень буде найхолоднішою за всю зиму. Ціна на голландському хабі TTF є доказом цього – за контрактом «на добу вперед»

Раніше повідомлялося, що монопольний вплив газової імперії Дмитра Фірташа і державного НАК «Нафтогаз» вже давно заполонив газовий ринок, обмеживши можливість вільної конкуренції. Тоді як Антимонопольний комітет лише недавно відкрив очі і почав тамувати розпал монопольного вимагання з великим запізненням.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу