Українцям можуть збільшити екологічний податок

Поділитися:

До 30 грн за тонну: в Україні хочуть підвищити екологічний податок. Як зразок називають Польщу, де цей показник дорівнює одному євро. Про це повідомили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Українські чиновники кажуть, що ставка еко-податку в нашій країні є однією з найнижчих в світі – всього 10 грн за тонну. Тому, пропонують підвищити її майже втричі – до 30 грн/т. При цьому бюджет від таких змін отримає додаткові 2,1 млрд гривень. Також поступово збільшиться ставка еко-податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти – від півтора до 8 разів, до 2029 року.

Крім цього планується втричі збільшити податок на відходи для підприємств гірничої промисловості: з пів гривні до півтори за тонну. Це також принесе бюджету 300 млн грн надходжень. Екологічний податок, за винятком податку з радіоактивних відходів, ділиться наступним чином: частка держави становить 45%, місцевої влади – 55%.

Нагадаємо, що 7 червня стартує Всеукраїнський форум «Україна 30. Екологія», на якому виступить, вже традиційно, президент країни Володимир Зеленський. Сам форум присвячений глобальній проблемі потепління клімату, однак основні питання на ньому будуть стосуватися України. Екологія – найважливіший аспект життя сучасної людини, і цьому необхідно приділяти увагу.

Раніше повідомлялося, що Міністерство екології має намір ввести в країні новий екологічний податок, який направлять на фінансування кліматичної нейтральності України. У відомстві планують створення спеціального кліматичного фонду для фінансування другого національно певного внеску України в Паризький кліматичний договір.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу