Українців попередили, на скільки подорожчає хліб в найближчі місяці

Поділитися:

Українські економісти повідомляють, що ціна на хліб і хлібобулочні вироби в Україні може вирости на кілька відсотків. Так, про подорожчання хліба попереджали ще з кінця минулого року.

Відомо, що ціна хліба і хлібобулочних виробів в Україні виросте на 2-3%. Однак підвищення цін не буде таким інтенсивним, як передбачалося.

“Ми бачили 2020 зі зростаючими цінами на хліб, і подорожчання хліба і хлібобулочних виробів в 2021 році. Але подорожчання хліба, яке почалося на початку поточного року, зараз сповільнилося”, – говорять експерти.

Слід зазначити, що хліб повинен вирости на 2-3% протягом літа. Після цього коливань вартості головного продукту українських сімей вже не буде і ціна хліба залишиться стабільною.

Нагадаємо, що приватизація Дунаєвецького хлібокомбінату в Хмельницькій області додасть до державного бюджету країни 227 мільйонів гривень. Відомо, що стартова вартість була на 40 млн грн менше. Такі дані оприлюднили у Фонді держмайна.

Раніше повідомлялося, що українські економісти повідомляють, що за рік в Україні хліб подорожчав на 12,5%. Відомо, що поки на світовому ринку зростає ціна пшениці, варто очікувати і подорожчання хліба в Україні. Така ситуація з ціною залишиться стабільною до кінця червня поточного року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ