Українців планують штрафувати за великі грошові перекази

Поділитися:

Податківці мають намір штрафувати українців, на банківські картки яких надходять значні грошові перекази від різних людей.

Так, у Державній податковій службі зазначають, що останнім часом зросла кількість випадків, коли на особисті банківські рахунки продавців товарів і послуг надходить оплата від покупців. Тоді як самі торговці не зареєстровані як суб’єкти господарської діяльності, що є порушенням закону. За такі дії передбачений штраф у 85 тисяч гривень із подальшою конфіскацією товару.

Також у ДПС повідомили, що громадянам, яким пропонують заплатити за товар або послугу на карту фізособи варто сповіщати про це – після чого слід очікувати на відповідну реакцію фіскальної служби щодо таких порушень.

Найчастіше таку схему з оплатою на особисті картки використовують дрібні продавці, які ведуть свій бізнес в інтернеті у різних соціальних мережах, зокрема, в Instagram. Так, за словами експертів, дедалі більше підприємців йдуть у тінь, щоб уникнути сплати податків.

Проте, перекази на особисті картки одержують не лише торгівці. За подібною схемою звичайні люди також можуть розпродавати непотрібні речі, або надають послуги у приватному порядку, наприклад будівельники, няні чи репетитори, чи громадяни, які здають в оренду квартири.

За словами експертів, невідомо, як саме податківці планують відстежувати такі операції серед звичайних громадян.

Нагадаємо, що бізнес штрафуватимуть за порушення валютного законодавства.

Також ми повідомляли, на скільки штрафуватимуть в Україні за махінації з комунальними платежами.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ