Українців дорікнули, що вони навмисне не сплачують комуналку

Поділитися:

З кожним місяцем серед українців продовжує зростати заборгованість за несплату комунальних послуг. Станом на 1 липня громадяни заборгували країні близько 57,9 млрд гривень. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Вказується, що незважаючи на труднощі карантину, українці все ж поступово намагаються сплачувати борг. За останній період показник заборгованості серед населення впав на 3,3%.

Однак, навіть з урахуванням невеликих позитивних змін, ситуація є досить критичною, а велика частина населення навмисно не сплачує комуналку, використовуючи карантин в якості відмовки.

Так власне кажуть начальники комунальних підприємств частини регіонів України.

“Ми попереджаємо людей про те, що може статися, якщо не платити за послуги. Але вони взагалі не розуміють, що таке договір, відмовляються його підписувати, не встановлюють лічильники“, – йдеться в повідомленні глави комунального підприємства по водопостачанню в Широківської ОТО.

У той же час, самі українці коментують, що і раді б заплатити за рахунками, ось тільки зараз у них для цього немає ні коштів, ні роботи.

“Особисто я встав на облік в Центр зайнятості, паралельно шукаю роботу, а від держави отримую допомогу – 1000 гривень. Хіба це гроші? Можна на них прожити? Та ще й оплатити комунальні послуги?” – поскаржився один з українців, коментуючи ситуацію.

Нагадаємо, що з 20 жовтня для побутових споживачів хочуть ввести жорсткі заходи за борги по комуналці. Йдеться про законопроект №3613, який зареєстрований у Верховній Раді 9 червня 2020 року.

Також таким боржникам хочуть заборонити відвідування закордону на період існування боргу. Це також прописано в законопроекті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу