Українців чекають нові податки

Поділитися:

Кабінет міністрів в черговий раз підготував податкові зміни, згідно з якими восени можуть зрости тарифи ЖКГ, ціни на продукти, цигарки, пиво і нерухомість. Відомо, що Кабмін вже вніс зміни на розгляд Верховної Ради.

Так, чиновники відзначають, що з 2019 року ставки податків не переглядалися (ставки акцизу на алкогольні напої – з 2017 року). Зрозуміло, проектом пропонується осучаснити ставки податків. Таким чином, акцизний збір з алкогольних напоїв складе + 5% (індекс споживчих цін у 2020 році). Більш помітні зміни очікують пиво. Що стосується пива, Кабмін пропонує стягувати акциз не з літражу, а з фортеці напою.

Таким чином, як мінімум, алкоголь, пиво, крім безалкогольного, і сигарети подорожчають на 5%. Хоча по тютюновим виробам “стеля” ймовірного зростання цін куди вище. Чекаючи, що виробники і імпортери перед підвищенням акцизу залишать сигарет і цигарок на складах на рік вперед, щоб пом’якшити подорожчання, уряд хоче ще й обмежити запаси на складах 115% середньомісячного обсягу реалізації на внутрішньому ринку такої продукції, або її ввезення протягом 9 місяців. Якщо обсяги будуть перевищені, ставка акцизу зростає в 1,5 рази (7,5%).

Нагадаємо, що в Україні можуть ввести нові податки на продаж квартир. Проект закону №5600, який передбачає зміни в Податковому кодексі для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, зареєстрований у Верховній Раді.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів України анонсували ряд податкових змін, які торкнуться аграрний сектор. Про це йдеться в законопроекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стягнення податків з платників податків – суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу