Українців будуть прописувати онлайн

Поділитися:

В Україні може з’явиться електронна прописка. Вона запрацює в додатку “Дія”. Як повідомила в понеділок, 25 травня, на своїй сторінці в Facebook розробники програми, зараз йдуть роботи над електронною пропискою.

Голосування, пільги і соціальні виплати, страхування авто, призначення пенсії – для всього цього потрібно мати зареєстроване місце проживання. Навіть в разі надходження в школу або дитсадок перевага також надається дітям за місцем реєстрації, – йдеться в повідомленні.

Для того, щоб отримати таку прописку, необхідно буде:

– заповнити заяву і дані на порталі;

– отримати згоди власника або співвласника житла (якщо проживає не в своєму);

сплатити адміністративний збір.

При цьому за дітей до 14 років батьки зможуть заповнити заяву на порталі і в той же або на наступний день змінити реєстрацію місця проживання.

Нагадаємо, сайт і додаток «Дія» є єдиним державним веб-порталом електронних послуг, а також ключовим сервісом в проекті «держава в смартфоні». Вони об’єднують в собі всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

Раніше повідомлялося, в Міністерстві розвитку економіки розповіли, що всі бажаючі українці можуть отримати допомогу з боку держави, отримавши статус «безробітного» на урядовому порталі «Дія».

Йдеться про впровадження експериментального проекту з боку Кабміну, який спрямований на перереєстрацію безробітної групи населення України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу