Казан борщу з куркою обходиться українцям в 62 гривні, зі свининою – 70 гривень, телятиною – 90 гривень. В цілому, в 2020 році каструля борщу обходиться в 30-100 гривень.
За інсайдерською інформацією, зараз люди в борщ стали менше давати м’яса, проте стали більше додавати картоплі. Кілограм свинини обходиться не менше, аніж 100 гривень, телятина – 150 гривень. Курятина коштує близько 80 гривень за 1 кілограм. При цьому з початку року, на ту ж свинину ціна підвищилася на 10 гривень.
За словами економіста Олега Пендзина, борщ подешевшав, так як народ збіднів. Гаманці спорожніли на 6,5 відсотка. При цьому громадяни стали їсти більше картоплі і хліба. М’ясо і овочі відійшли на другий план.
Нещодавно ми писали, що за даними Держстату, в Україні істотно подешевшали овочі «борщового набору» в порівнянні з 2019 роком. Так, картопля на ринках країни продають до 16,06 грн / кг, що на 7% дешевше, ніж в минулому році. Цибуля ріпчаста знизився в ціні на 33,2%. Зараз він продається за 12,51 грн / кг.
Також повідомлялося, що на київських ринках в основному продаються продукти вітчизняного виробництва. Так, кілограм буряка пропонують по 7 грн. Морква продається по 13 грн, часник – 40-60 грн / кг. На оптовому ринку Столичний в Києві капусту продають по 4-6 грн, буряк – по 6-7 грн. Морква варто 14-16 грн, картопля – 12-14 грн, цибуля 5-7 грн, часник 55-70 грн.