Українці стали рекордсменами по легалізації в Польщі

Поділитися:

В Україні введення додаткового оподаткування для українців загрожує країні ще більшою втратою робочого населення, яке як і раніше вважає за краще заробляти гроші за кордоном. На цей час українці вже вважаються одними з рекордсменів щодо легалізації трудової міграції в Польщі, як повідомляється у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Відзначимо, що нещодавно в Державній податковій службі України анонсували свої плани з приводу підвищення податкового навантаження на грошові перекази трудових мігрантів. Таким способом уряд збирається збільшити грошові надходження до державного бюджету України.

При цьому зі свого боку Польща збирається зробити роботу для трудових мігрантів ще простішою шляхом внесення нових змін на законодавчому рівні. У перспективі, це має полегшити можливість перебування українців на території Польщі.

“За даними на серпень 2020 року, 507 тис. українців (це історичний рекорд) стали платниками в польський Фонд соціального страхування. І це попри карантин. Очевидно, що ця цифра буде тільки рости”, – передбачили у відомстві.

Нагадаємо, що за підсумками 2019 року трудові мігранти України перевели на рахунки країни рекордну суму грошей розміром майже в 16 млрд доларів.

На той момент зазначена сума грошей становила 10% від всього ВВП країни. У цьому році сума фінансових переказів з боку заробітчан очікується майже у чверть разів меншою від попередніх значень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ