Українці перестали платити за комуналку

Поділитися:

В Україні з настанням довгоочікуваних опалювальних сезонів в рази злітають борги по оплаті комунальних послуг. Про це повідомляє ряд українських експертів.

Зокрема, на думку аналітиків, найкритичніший сезон припадає на листопад, грудень і січень, адже саме за цей період в країні з’являються найбільші недоплати за ЖКГ.

Наприклад, в листопаді 2019 роки українці змогли заплатити лише 40% від усіх платежів за комуналку.

Уже в грудні і січні ситуація стала трохи кращою, проте стовідсоткового погашення все одно не було: за перший місяць українці покрили 79% рахунків, а вже в січні – 83%.

При цьому в поточній дійсності рівень погашення боргу в рази нижчий, ніж це спостерігалося в 2019 році. Наприклад, якщо в минулому році навесні українці переплачували за рахунками 204%, то в поточному ця суму склала всього лише 137%.

“Це означає, що поточні борги за останній рік будуть оплачуватися більш тривалий період, аж до жовтня, початку нового опалювального сезону“, – йдеться в повідомленні експертів.

Нагадаємо, що економічна криза і наслідки карантину значимо вдарили по сфері житлово-комунальних послуг України, що загрожує країні можливим колапсом системи ЖКГ, адже зараз в державі спостерігається низький рівень платежів і стабільна заборгованість за послуги.

Тим часом, з квітня місяця кияни почали отримувати нову платіжку на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу