В Україні виробництво вершкового масла стрімко зростає, що знижує цінову вартість товару на ринку. Про це повідомляє “ArgoTer“.
За даними відомства, завдяки такій динаміці українці стали частіше купувати продукт. Разом з тим, це негативно позначається на експортній складовій країни.
Відзначимо, що раніше основний експорт продукту Україна здійснювала на ринки Азербайджану – 24%, Грузії – 22%, Вірменії – 14% і Молдови – 12%.
Повідомляється, що наразі головні експортні потужності вершкового масла зосереджені в руках п’яти компаній України. На них припадає близько 63% від усього експорту.
При цьому вказується, що експортна складова продукції за підсумками першого кварталу 2020 року дещо перевищила експортну. Зокрема, станом на травень місяць в Україну ввезли 2,5 тисячі тонн масла.
Як повідомлялося раніше, в Україні в травні ціни на м’ясо і, зокрема, свинину, різко підскочили. Експерти відзначають, що підняття цін спровокувало часткове скасування карантинних обмежень, а також початок сезону пікніків.