Українці не платять за доставку газу

Поділитися:

Кожен третій рахунок на доставку газу клієнти “Чернігівгазу” не оплачують. Про це повідомила прес-служба компанії. Таким чином, понад 112 тисяч споживачів є боржниками по цій послузі.

Через борги в АТ “Чернігівгаз” виник дефіцит коштів на суму 11 млн грн, що не дозволяє в повному обсязі провести ремонт газорозподільної системи Чернігівської області, в яку входить майже 14 тисяч км газопроводів, 510 ГРП і 1701 ШГРП і десятки тисяч пристроїв. Значна частина коштів, сплачених за доставку, йде на роботу аварійно-диспетчерської служби.

Слід зазначити, що 24,5 тисячі клієнтів компанії не платили за розподіл жодного разу, хоча послуги отримують. Вони заборгували 5,4 мільйона гривень – це половина від усього боргу населення. Після карантину компанія буде змушена стягувати борги примусово, а в разі їх несплати – припиняти надання послуг боржникам.

Нагадаємо, що колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко пояснив, чому українське населення має платити за доставку газу, навіть якщо воно їм не користується.

Позиція споживача зрозуміла. А от логіка постачальників така: ви не користуєтеся блакитним паливом, але газ все одно подається, тобто здійснюється його доставка і обслуговування мережі. Працюють насоси і газорозподільні станції.

Раніше повідомлялося, що згідно з новим законом, опублікованому на офіційному сайті Верховної Ради, українцям почнуть відключати газ з 1 січня 2021 року. Так, споживачі, у яких немає газових лічильників можуть залишитися без газу взагалі.

Обласні комунальні підприємства вже почали сповіщати споживачів про таке рішення уряду. Однак, за попередніми підрахунками, число споживачів, у яких немає лічильників становить близько мільйона. Проте деякі експерти говорять про збільшення цієї цифри в 2, а то і 3 рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу