Українці можуть купити облігації Румунії

Поділитися:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) допустила до обігу в Україні єврооблігації Румунії з погашенням в січні 2024 і поточною прибутковістю близько 0,8%. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 6 квітня, розглянувши представлену в кінці березня заяву Нацдепозитарію.

Відомо, що раніше в Україні до звернення допускалися тільки держоблігації США.

Загальна кількість допущених до обігу в Україні випусків цінних паперів досягло 28.

Слід зазначити, що 11 березня НКЦПФРсхвалила торгівлю в Україні облігаціями American Airlines Group Inc. Про намір торгувати ними повідомив один з найбільших роздрібних брокерів країни – «Фрідом Фінанс Україна».

Нагадаємо, що тільки за три останніх місяці 2020 року Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) опублікувала на своєму порталі 40 фінансових проектів, нібито пропонують українським громадянам збільшення їх доходу. До 20 січня в Україні діє близько 60 подібних фінансових пропозицій. Насправді всі вони – шахрайські схеми, за допомогою яких зловмисники намагаються заволодіти грошима українців.

Раніше повідомлялося, що Державний «Укрексімбанк» почав укладати перші угоди з купівлі державних єврооблігацій за дорученням клієнтів-фізичних осіб, повідомляє прес-служба фінустанови.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ