Українці інтенсивно купували валюту в серпні

Поділитися:

У Національному банку повідомляють, що за серпень обсяг чистої купівлі іноземної валюти фізособами збільшився у 5,5 раза і становив 250 мільйонів доларів, а це, у свою чергу, з початку року зменшило чистий продаж населенням іноземної валюти до 1,8 млрд доларів, з яких 1,3 млрд – у готівковій та 0,5 млрд – у безготівковій формі.

Як зазначають у НБУ, також у серпні спостерігалась перевага попиту над пропозицією іноземної валюти за операціями фізосіб з готівковою і безготівковою іноземною валютою.

У Нацбанку вважають, що тенденція до зростання попиту населення на іноземну валюту обмежуватиме можливості цього сегменту на валютному ринку у підтримці балансу попиту та пропозиції.

На міжбанківському ринку обмінний курс гривня/долар упродовж минулого тижня був під незначним тиском, знецінення становило близько одного відсотка до 26 гривень 90 копійок за долар. Це – результат переважання попиту клієнтів банків на іноземну валюту.

Нагадаємо, у Національному банку України розповіли, що за підсумками перших шести місяців поточного року загальна кількість операцій з платіжними картами значно зросла.

Також ми писали, що українські банки очікують зростання попиту на кредити та іпотеку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ