Українці активно витрачають свої накопичення

Поділитися:

В українців скорочується потенціал заощаджень. Витрати населення торік перевищили доходи на 17 мільярдів гривень та фінансувалися коштом скорочення заощаджень, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

За даними Держстату, доходи населення у минулому році становили 3 трильйони 972 мільярди гривень. Третина цих коштів – це соціальна допомога та інші поточні трансферти, обсяг яких за минулий рік зріс на понад 12%.

У наглядовій раді Нацбанку скорочення заощаджень населення назвали небезпечною тенденцією, яка звужує простір для забезпечення внутрішнього споживчого та інвестиційного попиту, необхідних для підтримки економіки у період кризи.

Раніше повідомлялося, що українці активно продають валюту. У березні цього року в Україні встановлено новий рекорд за обсягом продажу валюти населенням з початку минулого року. Йдеться про продаж готівкової та безготівкової валюти на суму у 2,08 мільярда доларів. Чистий продаж іноземних валют сягнув 329,7 мільйона доларів. Придбало населення валюти на суму 1,75 мільярда доларів.

Нагадаємо, 70% українців мають грошові заощадження, яких у середньому вистачить на трохи більше, ніж два з половиною місяці. Такі результати опитування компанії Research & Branding Group. Згідно з дослідженням, 10% українців мають заощаджень, яких вистачить менше ніж на місяць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу