Українці активно брали кредити на карантині

Поділитися:

Керівник управління нагляду за фінансовими компаніями Національного банку України Олександр Залєтов повідомив, що за минулий рік фінансові компанії видали фізичним особам кредитів на 48 млрд грн. Відомо, що на 10% більше в порівнянні з минулим роком.

“На сьогодні у 775 фінансових компаній є ліцензія на кредитування, але лише третина надають ці послуги фізичним особам. Загальний обсяг виданих кредитів фізичним особам за 2020 рік склав 48 млрд грн, що на 10% більше, ніж в 2019 році “, – сказав чиновник.

Слід зазначити, що українці стали віддавати перевагу оформленню кредитів онлайн. Так, минулого року майже 10 млн договорів були укладені таким способом. Тому, кажуть експерти, ринок кредитування буде і надалі розвиватися в напрямку дистанційних послуг.

Нагадаємо, що Національний банк інформує, посилаючись на опитування ряду українських банків, про зростання попиту на кредити населення третій квартал поспіль.

Раніше повідомлялося, що в Україні набрав чинності закон, що передбачає реструктуризацію валютних позик. Як повідомляє Офіс президента, доларові борги позичальників будуть перераховані на гривневі, які віддавати можна буде протягом 10 років. Тепер громадяни, які були не в змозі розрахуватися за валютними кредитами в 2008-му і 2014-му році через девальвацію гривні, зможуть це зробити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу