Українською землею торгуватимуть через інтернет

Поділитися:

В Україні мають намір продавати землю через інтернет. Днями аграрний комітет Верховної Ради схвалив відповідний законопроєкт (№2195), який вносить зміни до законодавства в частині продажу державних та комунальних земельних ділянок чи прав на них через електронні аукціони. Про це повідомляє інформаційне управління апарату українського парламенту.

Згідно з документом, з переможцями торгів, які запропонували найбільшу ціну за землю, укладатимуть договори купівлі-продажу чи оренди.

Законопроект також передбачає автоматизацію низки процесів (ставка учасників торгів, подача заявок на участь в аукціонах, публікація документів щодо торгів та земельних ділянок).

Нагадаємо, за даними Міністерства агрополітики, ціна одного гектара землі становитиме близько 2 тисяч доларів. Відкриття ринку сільськогосподарських земель очікується 1 липня цього року.

Також ми писали, що, згідно з розпорядженням уряду, на землі у Чорнобильській зоні (Іванківському та Поліському районах Київської області) чекає інвентаризація.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу