Українських митників змусять працювати цілодобово

Поділитися:

Українські митниці переведуть на цілодобовий режим оформлення автомобілів на єврономерах, які ввозитимуть в Україну. Про це повідомили у пресслужбі Державної митної служби.

Зазначається, що заступник голови відомства Руслан Черкаський перевірив готовність всіх підрозділів проводити митне оформлення таких авто за тимчасово спрощеною процедурою.

За інформацією Держмитслужби, на всіх митницях визначено митні пости, де можна оформити автомобілі за тимчасово спрощеною процедурою. Також створено робочі групи, які консультуватимуть громадян, як саме їх необхідно оформлювати.

У відомстві нагадують, що алгоритм оформлення авто на єврономерах за пільговою процедурою описано на їхньому офіційному сайті та в соцмережах.

Як відомо, процедуру розмитнення автомобілів спростили тимчасово – на 180 днів (до 10 листопада), для учасників бойових дій на 270 днів (до 8 лютого 2022). Діяти пільговий режим почав з 15 червня.

Нагадаємо, за новими правилами розмитнення автівок на єврономерах, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п’яти років, які були ввезені в Україну до кінця минулого року, оподатковуються за пільговою ставкою на додану вартість та акцизного податку. Сума акцизу залежить від віку автомобіля, об’єму та типу двигуна, а не від його вартості. Зазначається, що в більшості випадків вартість розмитнення не буде перевищувати тисячі євро.

Також ми писали, що в Асоціації автовиробників України повідомляють про зростання виробництва автомобілів у травні поточного року. Зазначається, що було виготовлено 1 004 авто. Показник у вісім разів вищий за травневий показник минулого року, і на чотири відсотки більший порівняно з попереднім місяцем цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу