Українські пасічники зможуть вийти на європейську «Медову біржу»

Поділитися:

Власники «Медової біржі» запустили онлайн-майданчик з продажу меду, продуктів бджільництва та інвентарю. Тепер українські бджолярі зможуть безпосередньо торгувати з Європою. Про це розповів Гаррі Ремферт, німецький бізнесмен і співзасновник «Медової біржі».

«Через 2 роки роботи на території України, торговий комплекс” Медова біржа “стала доступною для європейських покупців. Тепер кожен бджоляр України, який підготує експортний набір документів, може стати експортером в країни Європи », – повідомляє Ремферт.

Так, виробники якісного меду і продуктів бджільництва зможуть завдяки «Медової біржі» вийти з цими продуктами на європейський ринок і зайняти нішу.

«Раніше бджолярі України продавали мед компаніям-експортерам або, в окремих випадках, шукали контракти в Європі для власного експорту. Зараз “Медова біржа” дозволяє опублікувати власну пропозицію, щоб його побачили оптові покупці в Європі », – зазначив бізнесмен.

Нагадаємо, що одним з основних сезонних медоносів, а також улюбленим медом українців є соняшниковий. На півдні країни цей різновид меду традиційно відкачується в серпні.

Крім країн ЄС, які з задоволенням купують український мед, його також стали активно купувати в країнах Азії. З минулого року експорт в азіатський регіон виріст на 30%. Також ввозять наш мед в Південну і Північну Америки – тільки в 2020-му в країни на цих континентах було ввезено українського меду на 77 млн ​​доларів.

Раніше повідомлялося, що на урядовому порталі йдеться про те, що Україна за станом на 17 серпня поточного року вже вибрала квоти – 31 з 40. Йдеться про безмитне постачання продукції в країни Євросоюзу.

Зокрема, вже використані квоти на такі продукти, як мед і борошно, оброблені томати і ячмінна крупа, соки – яблучний і виноградний. Також закінчилися квоти на поставки кукурудзи та цукру, продуктів переробки крохмалю і солоду, сам оброблений крохмаль.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу